Vi slänger inte mycket!

4 maj, 2011 av admin Lämna en kommentar »

Freja, Grim, Idun, Eira och Fia i Grövelsjön. Vi har vägt sopor igen under de 8 veckor vi samlade in kvitton.
Totalt 9,0 kilo sopor på 8 veckor!!!!! För 6 personer. Visst är det bra?! Vi har inga blöjbarn längre och vi har blivit ännu bättre på att sortera. Vi har också köpt en egen komposttunna vilket gör att absolut inga matrester hamnar i brännbart eftersom vi vill ta tillvara allt.
Ätbar mat som vi kastat 1,9 kilo på 8 veckor. Det allra mesta är mat som barnen lämnar på tallriken (full med ketchup, som vi inte vill ärva…) /Fia Möller Skog

Familjen Möller Skog vägde sopor och kompost för att se om de slänger mindre nu.
Och visst har de slängt mindre i år. Under 8 veckor 2010 slängde de 32 kg sopor och 3,0 kg mat som gått att äta inkl dryck (mjölk, saft …)

De samlar underlag till klimatprofiler

KlimatPiraterna samlar kvitton och underlag till klimatprofiler för andra gången. Startdag för de åtta veckorna var måndag 28 februari och slutdag söndag 1 maj. I dagarna kommer alla underlag in till MedvetnaVal.

Sedan ska vi räkna ut klimatprofilerna för i år som sedan jämförs med profilerna från år 2010. Detta är en viktig del av utvärderingen av MedvetnaVal och KlimatPiraterna.

Här kan du se klimatprofiler från vintern 2010:
KlimatPiraternas klimatprofil

Välkommen till seminarium om resultat

Torsdagen den 26 maj klockan 19 kommer resultat och utvärdering presenteras vid ett offentligt seminarium på stadsbiblioteket i Borlänge. Alla intresserade är varmt välkomna!

Annonser