Skolor klara till Energiutmaningen

19 maj, 2011 av admin Lämna en kommentar »

KNUT i Dalarna har antagit sex skolor i Dalarna som får arbeta med Energiutmaningen i höst. De här skolorna har valts ut: Nordanö Lunds Skola i Avesta, Tunets skola i Borlänge, Stjärnsunds skola i Hedemora, Blomsterbäcksskolan i Malung, Rots skola i Älvdalen och Utmelandsskolan i Mora.

De sex skolorna ska arbeta med energi, teknik och entreprenörskap – i en hållbar framtid. Projektet riktar sig till grundskolan och går ut på att öka elevers och lärares kunskap och intresse för energifrågor. De kommer att erbjudas aktiviteter och fortbildning.

Under ett läsår arbetar hela skolan med projektet med olika energifrågor. De får en välutrustad experimentlåda och handledning för att utföra experiment. Deltagande klasser ska på ett fritt och kreativt sätt hitta olika sätt att lösa energiuppgifter från ett gemensamt tema, ”Energiutmaningar”. Projektet avslutas med en stor avslutningsdag för eleverna.

Energiutmaningen är en del av Knut-projektet som Lisen Vogt arbetar med. Runt Knut-projektet samarbetar bland andra Teknikdalen och Framtidsmuseet i Dalarna.

På Framtidsmuseets hemsida finns material från 2010 års Energiutmaning.
Läs mer här: Energiutmaningen

Läs om KNUT här: KNUT Dalarna

Annonser