Resultat från ”Egen utmaning”

3 juni, 2011 av admin Lämna en kommentar »

KlimatPiraterna har fått fått elva uppdrag under det senaste året. De har handlat om energi, konsumtion, mat, resor med mera. Nu återstår det tolfte och sista uppdraget och den här gången väljer de själva! Tanken med tolfte uppdraget är att ge KlimatPiraterna chansen att reflektera över sin klimatpåverkan. Fattas det något bland de tidigare uppdragen? Några av de elva uppdragen kan ha varit svåra. En del KlimatPirater är kanske inte nöjda med hur de gjorde något av dem. De kan känna att det gått bra men vill utveckla ett av uppdragen mer. Uppdrag 12 fungerar som ett uppsamlingsheat.

Läs uppdraget här:
Uppdrag 12 Egen utmaning pdf

Här kan du se hur några KlimatPirater gjorde sina egna utmaningar.

Åker kollektivt till arbetet

Vi valde att byta in våra två bilar till en bil. Vi lärde oss att vi klarar oss bra med en bil. Det fungerar utmärkt med att åka kollektivt till arbetet, bara man vänjer sig. Vinsten blir att bensinförbrukning o kostnaderna minskar!
Fredrik och Ylva Linder _______________________________________________________________________

Cyklar till jobbet

Mitt eget uppdrag är att försöka minska på mitt bilåkande. Därför har jag köpt en ny cykel och börjat cykla till jobbet. Ska hålla koll en tid framåt för att se hur mycket jag kan minska på mitt bilåkande. Mitt mål är att minska med 50%, hittills har jag lyckats minska det med 20%, men nu när snön är borta kommer den siffran att snabbt öka. Anledningen till att jag valde det uppdraget är att jag känner att jag tar bilen alldeles för ofta. Det jag lärde mig var att det är lättare än man tror att minska bilåkandet.
Annmari Bergkvist _______________________________________________________________________

Se flera redovisningar här:
Uppdrag 12 Egen utmaning -resultat

Annonser