Ständigt denna buljong

17 oktober, 2011 av admin Lämna en kommentar »

Mats-Eric Nilsson har skrivit böckerna Den hemlige kocken och Äkta vara. Han har varit nyhetsjournalist i 30 år och är och matskribent i Svenska Dagbladet och föreläser om sina böcker landet runt.

Han undrar hur det kommer sig att buljongtärningen kunnat bli ett så obligatoriskt inslag i våra kök? Utan de små kuberna – med sitt koncentrat av E-nummer – kan ingen matlagare klara sig, är det budskap som hamrats in under åtskilliga decennier. Vi mår bättre utan alla dessa tillsatser

Men någon total buljongmotståndare är Mats-Eric inte. Ibland behövs en äkta buljong eller fond, som gjorts från grunden på köttben, fiskrens, kycklingskrov eller färska grönsaker.

Läs nyheten på ÄKTA VARA: Ständigt denna buljong

Läs artikel i Svenska Dagbladet: Så klarar du dig utan buljong

Annonser