Kampanjen Global Rättvisa Nu

1 november, 2011 av admin Lämna en kommentar »

Under 2011 fokuserar Nätverket Global Rättvisa Nu på klimat- och handelsfrågorna. Nästan en miljard barn, kvinnor och män går och lägger sig hungriga varje kväll. Det är fler människor än för 40 år sedan. Trots att vi exploaterar världens naturresurser i en rasande fart har vi inte lyckats minska antalet hungrande. Den orättvisa fördelningen av resurser och att vi förstör vår miljö är problem som hänger ihop.

Utvecklingen kan vändas om vi är tillräckligt många som vill något annat. Därför driver solidaritets- och miljörörelsen denna kampanj för ett rättvist och hållbart samhälle. Pengarna finns, men den politiska viljan saknas. Den kan skapas om vi är många som uppmanar våra politiker att agera.

Årets namninsamling handlar om klimaträttvisa. Uppmuntra våra politiker att agera för ett bindande, ambitiöst och rättvist klimatavtal under nästa klimattoppmöte i Durban, Sydafrika, i december 2011.

OBS! Nu förlängs kampanjen två veckor för en slutspurt med namninsamlingen till den 11 november 2011 (11/11/11). Stå upp för klimaträttvisa, och skriv ut en blankett och uppmuntra vänner och släkt att skriva på.

Annonser